Week 24 -29 – Het roer om!

19 april – 24 mei

Vorig blog begonnen we met de woorden “wat kan er veel gebeuren in een korte tijd”. Laten we dit blog beginnen met de woorden “wat kan er ontzettend veel gebeuren in een korte tijd”!

Change of plans

Gedurende onze tijd op Sardinie hebben Adriaan en ik hard nagedacht over onze volgende bestemming. Aangezien Adriaan al lange tijd de sterke wens had om Nederland te bezoeken werd ons idee daarover steeds concreter. Daarnaast hadden we ook al lange tijd het gevoel dat de grote vraag op de campermarkt interessant voor ons kon zijn én wilden we iets doen met onze wens om eens zelf een camper te bouwen.

Dat bij elkaar heeft ertoe geleid dat we op een middag in Sardinie mooie foto’s van Fordtress hebben gemaakt en haar online te koop hebben aangeboden. Wat begon als een grapje leidde er al snel toe dat er een zeer geïnteresseerde koper op de lijn kwam en we op 21 april in alle haast naar Nederland zijn vertrokken. Op dat moment verbleven we in Andorra, meer dan 1400 km van de plek waar de potentiële kopers onze bus kwamen bezichtigen.

Na een flinke rit – die altijd wat langzamer gaat met een camper dan met een personenauto – zijn we 22 april aangekomen in Nederland en hebben we verschillende familieleden verrast (alleen Sandra’s moeder was op de hoogte van de thuiskomst) en moesten we als de wie de weer de camper leeghalen en schoonmaken. En op 23 april gebeurde het onvermijdelijke; de geïnteresseerden werden meteen verliefd op Fordtress en namen haar die dag nog voor een mooie prijs mee.

Dak- en Busloos

Alles ging zo snel dat we het amper hebben kunnen bevatten maar na 6 maanden fulltime op pad te zijn geweest met onze Nugget waren we ineens dak- en busloos. Veel tijd om dit echt op ons te laten inwerken hebben we onszelf niet gegeven want we zijn meteen opzoek gegaan naar een nieuwe bus. In een paar dagen tijd zijn we heel Nederland doorgereden en na meer dan 50 bus bezichtigd te hebben brachten we 4 mei onze nieuwe aanwinst (Opel Movano, 2013, L3H3) mee naar “huis” genomen, oftewel het huis van de ouders van Sandra waar we sindsdien verblijven.

Het zelfbouw project

Na flink wat research online, Youtube video’s en tips van onze vrienden van Bert de Bus (Rick en Sara waar we in Spanje en Sardinie mee gereisd hebben) zijn we aan de slag gegaan met het zelf ombouwen van de bus naar een camper. Natuurlijk doen we dit niet alleen en hebben we al flink wat hulp gehad van de ouders van Sandra, haar neef en haar oom. Op dit moment staat het frame van de inbouw in de bus en is het tijd om alles te gaan verven. De afgelopen 2,5 week zijn we vooral bezig geweest met het strippen van de bus, isoleren, de electra aanleggen, in timmeren, zonnepanelen plaatsen, stofferen, het omkeuren van de bus naar camper en heel veel spullen kopen/bestellen.

We moeten nog aan de slag met het plaatsen van het dakraam, het plaatsen van de schrootjes voor de afwerking van het plafond, deurtjes plaatsen, de bank stofferen en dan natuurlijk nog wat afwerkingsklussen. Het streven is om half juni weer op pad te gaan. We hopen dat dat gaat lukken.

Voor nu is het in ieder geval super fijn dat we bij de ouders van Sandra de ruimte hebben om te klussen, Sandra’s vader ons actief begeleid bij de klus en we de mogelijkheid hebben om onze familie en vrienden weer te zien na een half jaar!