5 tips om (jezelf) te wassen in de camper

Niet elke camper beschikt over een douche, zo ook die van ons niet. Als je graag wildkampeert (zoals wij) kan dat betekenen dat douchen er dus niet altijd in zit. Maar wat doe je dan? Hier 5 tips om toch fris het camperleven te kunnen leven.

1. Het good-old “sopje”

Elke ochtend warmen wij water op via een pannetje op het gasfornuis en maken een sopje in de gootsteen. Zo hebben we toch lekker warm water waar we ons mee kunnen wassen. Het voelt een beetje als terug in de tijd, maar werkt nog steeds fantastisch.

2. Washandje

Bij het “sopje” hoort natuurlijk een washandje. Op andere reizen gebruikte we weleens van de “wet wipes” waarna we ons nog steeds vies voelde. Het ouderwetse washandje werkt naar onze beleving veel beter. Een echte aanrader dus om mee te nemen!

3. Ecologisch afbreekbare zeep

Wij maken in de camper enkel gebruik van ecologisch afbreekbare producten. Mocht het namelijk ineens een keer voorkomen dat je vuilwater moet lozen op een niet-daarvoor aangewezen plek, of zoals wij weleens vergeten de tank dicht te zetten na het lozen, breng je in ieder geval geen schade aan, aan de natuur. Je hebt allerlei producten hiervoor op de markt, wij gebruiken graag de producten van Ecover.

4. Gezichtsspons

Je gezicht wassen kan natuurlijk met wat water, maar make-up wordt daar bijvoorbeeld niet mee verwijderd. Wij maken gebruik van de “Clean Sponge” die ook heel gemakkelijk make-up verwijderd. Bijkomend voordeel is dat je geen watjes of reinigingslotion meer hoeft te gebruiken (heel duurzaam!) en de spons gewoon mee kan in de was.

5. Solar douche

De solar douche (ook wel camp shower genoemd) werkt ideaal op momenten dat het buiten niet al te koud is. Deze zwarte zak van 20 liter vul je met water en hang je in de zon. Doordat de zak zwart is warmt het water snel op. Aan de zak zit een douchekop waaronder je een douche kunt nemen, zodra je het water warm genoeg vindt. De zak neemt weinig ruimte is beslag en is dus makkelijk mee te nemen!