Het leven in een camper

Het leven in een camper. Oftewel: ‘#vanlife’. Hoe is dat eigenlijk?

#Vanlife

Voor ons betekent Van Life met name de vrijheid om te gaan en staan waar we willen. Als we uitgekeken zijn met een bepaalde plek en de omgeving, verplaatsen we ons naar de volgende plek. We hoeven geen (hotel)reserveringen te maken, we kunnen de reisplannen (last minute) maken en wijzigen vanwege weersvoorspellingen en bovenal leven we bij het ritme van de dag. 

Onze camper “Fordtress” heeft een hefdak/ poptop, dat geeft iets meer ruimte omdat we “boven” slapen, maar het blijft een zeer klein woonoppervlak. Thuis in Amsterdam waren we al gewend aan het leven in een klein huis (60m2), maar een camper welke slechts 5 meter lang is, is natuurlijk andere koek. Mede daarom vindt het grootste deel van ons leven zich nu buiten plaats. 

Een dag in het leven van #vanlife

Een typische Van Life dag met de Fordtress ziet er als volgt uit: zonder wekker opstaan, wassen met een sopje in de wasbak, ontbijten, een hike of een fietstocht in de ochtend of de middag, zelf lunch maken in de camper, zorgen dat we 2 tot 3 dagen op een vrije camperplek kunnen staan (camperplek uitzoeken, boodschappen doen, schoon water tank vullen en vuil water lozen & porta porti legen), een uurtje rijden naar de nieuwe camperplek, avondeten maken en in de avond nog een boek lezen of bellen met vrienden/ familie of werken aan de website. 

Eerlijk gezegd is het dus niet veel wat je doet op een dag, maar dat maakt het leven voor ons juist zo fijn. Het lijkt puurder dan het leven wat we gewend waren. Je hebt en neemt de tijd om dingen te repareren of te verbeteren van je spullen (bijv: een halve dag spenderen om een muggengordijn te maken), je besteedt meer tijd aan het maken van je eten waardoor je bewuster en gezonder eet en tot slot realiseer je je wat je vrienden en familie voor je betekenen.