Week 15 – Ongelimiteerde sinaasappels

14 – 20 februari

We staan in de krant! Vanmorgen publiceerde het Noord Hollands Dagblad een artikel over ons Vanlife avontuur. Hoe je het namelijk ook went of keert, het is (natuurlijk) bijzonder dat wij in deze tijd toch op reis zijn gegaan. Maar wat zijn wij blij dat we het gedaan hebben. Elke keer als we familie of vrienden spreken horen we coronavermoeidheid in ieders stem en wat zouden we dan graag iedereen hier naartoe halen. Dat kan alleen helaas niet. Dus we hopen dat ons artikel in de krant voor wat afleiding heeft kunnen zorgen, al was het maar voor even.

Krantenartikel in Noord Hollands Dagblad
Krantenartikel in Noord Hollands Dagblad

Zonnige week

De afgelopen week was een zonnige week voor ons. De vorige keren dat we het binnenland in zijn gereden hadden we steeds regen. Deze keer is dat gelukkig anders, aangezien we ons in een erg droog gebied van Spanje bevinden.

De week zijn we begonnen met twee hikes in de Sierra Nevada. Dit bergachtige gebied is een paradijs voor wandelaars en via de website treksierranevada.com hadden wij een aantal – niet te ingewikkelde – wandelroutes uitgezocht. Aangezien het in Spanje niet toegestaan is wild te kamperen in national parken was het wel even zoeken voor ons waar we tussen de hikes door zouden slapen. Uiteindelijk hadden we een mooi bosrijk plekje gevonden aan de rand van een stuwmeer van Granada, waar Adriaan eindelijk zijn hangmat kon ophangen. Iedereen blij dus!

Grotwoningen

Op internet hadden we gelezen dat er in deze regio ook grotwoningen zijn. Voor wie de boeken van de Zeven Zussen heeft gelezen weet meteen waar we het over hebben. Heb je die niet gelezen, zou ik dat maar snel doen 😊. Na een paar dagen hiken zijn we daarom naar Guadix gereden om een kijkje te nemen. Wat een bijzondere gewaarwording. Wat je ziet zijn een heleboel schoorstenen en gevels die tegen rotsen zijn aangebouwd. Super slim want op die manier heb je tijdens de warme zomermaanden een heerlijk koele woning.

Vanuit Guadix zijn we uiteindelijk doorgereden – via een nogal spannende bergweg – naar Terque. Dit lag niet perse op de route, maar Adriaan had hier een sinaasappelboerderij gevonden die plaatsen aanbood voor campers. Dat sprak ons wel aan en aangezien we echt nodig moesten wassen zijn we daar sinds woensdagmiddag neergestreken.

De sinaasappelboerderij is van een Engels echtpaar die al 3 jaar bezig is de boel te renoveren. Naast dat wij ongelimiteerd sinaasappels mogen eten zijn de mensen ook nog eens super lief, dus een lekker plekje om een paar dagen van de rust te genieten. We verwachten maandag weer verder te reizen, tenzij ze onze hulp goed kunnen gebruiken op de boerderij.

Sinaasappelcake bakken op de sinaasappelboerderij
Sinaasappelcake bakken op de sinaasappelboerderij

Grote plannen

Er wordt ons regelmatig gevraag wat onze verdere reisplannen zijn. Logische vraag natuurlijk, maar we leven veelal met de dag. Toch is er stiekem de afgelopen dagen een plannetje ontstaan om vanaf Barcelona de boot te gaan pakken naar Sardinië (Italiaans eiland). Het gaat steeds beter in Italië en 75% van de regio’s is alweer open, mogelijk dus dat dat onze volgende bestemming gaat worden. Mocht dat toch niet lukken is dat niet erg, dan rijden we wel ergens anders naartoe. We zijn immers vrij om te gaan en staan waar we willen 😊

Eén antwoord op “Week 15 – Ongelimiteerde sinaasappels”

  1. Beste reizigers!
    Wat ontzettend mooi om te zien dat jullie zo’n uitdaging aangegaan zijn. Groot gelijk om dit te doen. Lekker avontuurlijk bezig.
    Hier zijn mensen alleen maar bezig met Corona, ik ben het meer dan zat!
    Ik ga jullie volgen om wat leuks te lezen en te zien waar jullie belanden en ervaringen te lezen.
    Veel plezier!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *