Week 16 – Werken, werken en werken

21 – 28 februari

Het plan om naar Sardinië door te steken laat nog even op zicht wachten, want we zijn afgelopen week blijven hangen op de sinaasappelboerderij in Terque, een klein dorpje in zuid-oost Spanje. We hebben onze hulp aangeboden aan de eigenaren en daar maken ze gretig gebruik van.

Sinaasappels en cake

De eerste dagen heeft Sandra zich gericht op de sinaasappels: er waren nog voldoende bomen welke volhingen met lekkere sinaasappels, dus die zijn geplukt en geperst. Én er zijn meerdere sinaasappel-taarten gebakken. Check hier het recept.

Airbnb advertentie

Daarnaast heeft Sandra zich ontfermt over de airbnb advertentie. Ondanks dat er appartementen te huur waren, was het de eigenaren nog niet gelukt om deze daadwerkelijk op airbnb te zetten. Gelukkig heeft Sandra ze hier mee kunnen helpen. Na een middag uitgebreid foto’s nemen, staan de appartementen online. Ps: als je de website bezoekt, kun je zien op wat voor mooie plek we zitten!

Metselen en struiken verbranden

Adriaan heeft geholpen met muurtjes metselen en het land vrijmaken van dode struiken. Oftewel: alles afhakken en daarna verbranden. Daarna was het tijd om ouderwets onkruid weg te halen. Maar voor beide klussen gold: het ‘ik werkte normaliter op de laptop lichaam’ waren niet gewend aan de fysieke inspanning, dus menig blaar en schram waren onvermijdelijk.

Omgeving van Terque

Naast het (soms harde) werken, hebben we voldoende tijd om de omgeving verder te verkennen. Terque (de naam van het plaatsje in zuid Spanje waar de sinaasappelboerderij ligt), ligt in bergachtig gebied en is dus een mooie plek waar gewandeld kan worden. Daarnaast is er een vrijwel vlak (en dus vrij uniek voor deze omgeving) en mooi geasfalteerd pad langs de droge rivier waar we hebben gefietst. Een verademing na alle heuvelachtige fietstochten van de afgelopen maanden. We realiseren on dus vaak hoe ongelooflijk plat Nederland is.

Koud zwembad

Uiteraard is er ook gezwommen in het zwembad, maar dat was van korte duur. Vanwege de relatief koude nachten (rond de 6 graden), is het zwembadwater nog niet opgewarmd. We vonden beide dat dit wellicht het koudste zwembad is waar we ooit in hebben gezwommen. Aan de andere kant: wederom een herinnering om nooit te vergeten!

Reizen zonder plan en zonder route

Voordat wij aankwamen op deze boerderij, waren er slechts 2 camperaars geweest in de afgelopen 4 maanden. Maar sinds dat wij een review online hebben geplaatst, zijn er al weer 2 andere camperaars bijgekomen. Oftewel, nu staan er 4 campers geparkeerd tussen de sinaasappelbomen en is de camperplaats vol. We zijn erg blij dat we hier 10 dagen geleden zijn aangekomen en we verwachten nog een week onze hulp te kunnen aanbieden, waarna het tijd wordt om door te reizen. Afgelopen week heeft maar weer eens aangetoond dat we deze reis écht zonder plan/ route doen. Het motto is vanaf het begin altijd geweest: we kijken wat wél kan en als het ergens leuk is dan blijven we er wat langer; is het niet meer leuk dan betekent dat dat we door rijden met de camper. Wie weet kunnen we over een week zeggen dat we dichter bij Sardinië zijn gekomen… Tot volgende week en proost!

Als dank voor weer een dag hard werken: een glas champagne (en een sinaasappel uiteraard)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *