Week 17 – leven op een sinaasappelboerderij

1 – 7 maart

Ook afgelopen week hebben we op de sinaasappelboerderij gestaan. Het vrijwilligerswerk beviel zowel ons als de eigenaren goed, dus we zijn er nog een hele week blijven staan. Iedere dag dat we er langer stonden, voelde de plek meer aan als ons thuis. Dus Adriaan pakte uit zichzelf klusjes op (dagelijkse routine om het zwembad schoon te maken, met de houweel verder gaan waar ze de vorige dag gebleven waren, etc) en toen nieuwe camperaars aankwamen kon Sandra de check-in doen, huisregels doornemen en de rondleiding geven.

Dagelijkse vrijwilligers taken

Vrijwilligerswerk op de sinaasappelboerderij

Sandra heeft zich verder ontfermt over de airbnb-website van de sinaasappelboerderij. Oftewel: veel tijd besteed aan het goed fotograferen van alle ruimtes en die foto’s bewerken om de plek er zo goed mogelijk uit te laten zien. In totaal staan er nu 3 aparte slaapkamers en 1 appartement online welke allemaal gereserveerd kunnen worden.

Adriaan heeft verder geholpen met het land vrijmaken van (dode) struiken en onkruid, zodat er binnenkort groenten verbouwd kunnen worden.

Gerechten met sinaasappel erin

Omdat er een overvloed aan sinaasappels groeien, werd de creativiteit op de proef gesteld om ze te gebruiken. Afgelopen week alleen al hebben we 10 liter sinaasappelsap geperst zodat alle gasten bij ontvangst een fles verse jus konden krijgen. Daarnaast hebben we sinaasappelcake gemaakt en uiteindelijk nog een sinaasappel likeur. Deze laatste moet minstens een week lang staan voordat het gezeefd kan worden, dus we weten nog niet hoe goed die smaakt.

Het leven naast het vrijwilligerswerk

Iedere dag hebben we een paar uurtjes geholpen, wat dus betekende dat er voldoende tijd was om te ontspannen en van de omgeving te genieten. Wandelen en fietsen ging erg goed en uiteraard heeft Adriaan menig potje jeux de boules gespeeld. Ook zijn er nog 2 andere Nederlandse camperaars langs geweest waar we gezellig mee voor de camper hebben kunnen borrelen.

Afscheid

Na 2,5 week op de sinaasappelboerderij was het toch tijd om door te gaan. We hebben het onwijs leuk gehad op deze plek. Zelden hebben we zulke gastvrije mensen ontmoet waardoor het echt voelde als familie ver weg van huis. Het afscheid was zelfs een klein beetje emotioneel, maar dat geeft alleen maar aan hoe fijn we het hebben gehad. We weten dat we altijd een plek hebben om naar terug te komen.

De sinaasappelboerderij in Terque Spanje
De sinaasappelboerderij in Terque Spanje

Woestijn in Europa

We wisten niet dat Europa zelfs woestijngebieden heeft. Dus het feit dat de ‘Tabernas’ op slechts 30 minuten rijden lag, was alleen maar een extra reden om er naar toe te gaan. In dit gebied is menig western film opgenomen (bijvoorbeeld ‘thegood, the bad and the ugly’). Samen met camper vrienden die we al kenden vanuit Malaga, zijn we naar de woestijn gegaan. In de Tavernas regent het gemiddeld maar 4 dagen per jaar dus het is een droog gebied. Maar…. Uitgerekend die ene dag dat wij er waren, heeft het bijna non-stop geregend. Ondanks dat hebben we een mooie hike gemaakt en daarna was het tijd om zowel van hen als van Andalucia afscheid te nemen.

Tabernaswoestijn
Regen in de Tabernaswoestijn

Onze volgende stip op de horizon is nog steeds Sardinië. We rijden nu naar de oostkust om vanaf daar naar Barcelona te gaan (waar de boot vertrekt) maar we zien hoe lang we daar voor “nodig” hebben. Tot volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *