week 19 en 20 – Sardinië!

18 – 29 maart

Voor de trouwe lezers: sorry dat we niet op zondagavond een nieuwe blog hebben geüpload.

Noord Sardinië

We hebben het gehaald! Na 13uur op de boot, een extra temperatuurmeting op Sardeins grondgebied en het laten inzien van de negatieve corona testen, mochten we eiland écht oprijden. Een nieuw avontuur tegemoet. En wat is het hier anders dan in Spanje zeg. Geen snelwegen, glooiende landschappen, ontzettend veel groen en erg dunbevolkt. Maar bovenal: witte stranden en helder zeewater.

Ons eerste plekje was dan ook aan het strand waar we de natuurschoon op ons konden laten inwerken. Adriaan besloot om meteen de meegebrachte snorkel te gaan gebruiken. Na een paar visjes gespot te hebben en vooral onder de indruk te zijn van hoe helder het water is, was de conclusie dat de zee toch eigenlijk wel erg koud was. Daarom hebben we niet veel later onze snorkel-outfit uitgebreid met een wetsuit, zodat we iets langer kunnen genieten van de onderwaterwereld.

Er weer even inkomen

Niet alleen de landschappen zijn anders dan in Spanje, ook is het eiland meer onderhevig aan de wind. Dat in combinatie met het voorspelde slechtere weer, zorgde ervoor dat het parkeren en slapen in het wild wat minder ontspannen was. We waren continue bezig met ‘waar komt de wind vandaan?’, ‘kunnen we ergens meer beschut staan?’ en ‘is het tentdoek al voldoende opgedroogd om het dak dicht te doen’. Daarbovenop kwam de wijziging dat Sardinië van corona code wit (geen maatregelen) naar code oranje. Hierdoor moeten cafe’s en terrassen gesloten zijn en restaurants mogen alleen maar take-away aanbieden. Voor ons betekende dat, dat het minder leuk is om door dorpjes te slenteren. Die combinaties van regenbuien, wind én niet binnen in een koffietent kunnen zitten, zorgden ervoor dat we de eerste dagen op Sardinië niet super leuk vonden. Stiekem spookte het door onze gedachten hoe het zou zijn in Spanje en waren we langzaam aan het denken om over niet al te lange tijd door te steken naar het vaste land van Italië. Maar niet totdat…

… De zon breekt door!

Na een paar dagen met verspreide regenbuien en windstoten kwam de zon weer door. De temperatuur steeg in 5 dagen van 13 graden naar 19 graden en daarnaast was het gestopt met waaien. En dat maakt een wereld van verschil voor ons. Zo konden we weer zorgeloos aan de kust overnachten wat we dan ook de afgelopen 7 dagen hebben gedaan.

Another day, another bay

Voordat we op Sardinië aankwamen, wisten we niet dat de kust zó ongelooflijk mooi is. Witte zandstranden, helder zeewater, verlaten stranden en schitterende zonsopkomsten. We hebben dus meermalen gesnorkeld om het onderwaterleven te ontdekken. Wat we zoal gezien hebben? Zeesterren, oesters, zeekomkommers, zee-egels, gekleurde visjes, zandkleurige visjes, meter lange eencellige/ kwal, onderwaterplanten en tot slot gekleurd koraal. Dat smaakt nog steeds naar meer, dus we verwachten de snorkeloutfit weer te gaan gebruiken als we in de westkust aankomen.

Buitenactiviteiten

Naast het snorkelen zijn we ook actiever geworden met wandelen & fietsen. De app ‘Komoot’ biedt ons ontelbaar veel routes die we soms aan elkaar knopen om zo langer bezig te kunnen zijn. De hoogtepunten waren een fietstocht van 33km en een wandeltocht van 18km. Voor die laatste hebben we eerst 4km over het strand gelopen voordat we in het park aankwamen waar de route begon.

Een reisroute op het oog

Met het Paasweekend is voor heel Italië coronacode rood afgekondigd. Dit houdt in dat je niet mag reizen. Dat is voor ons de reden om dan een aantal dagen op een camping/camperpark te gaan staan. Op die manier weten we zeker dat we niet weggestuurd worden met de camper én hebben we wifi & stroom zodat we ook op de laptop kunnen gaan werken. Nu de koffietentjes nog steeds dicht zijn is het anders lastig om een plek te vinden waar dat wel kan. 

De camping/ camperpark waar we heengaan bevindt zich helemaal aan de westkust, dus daarom weten we dat we uiterlijk vrijdag het eiland doorkruist moeten hebben. Na 7 dagen aan de kust gestaan te hebben kijken we er nu juist naar uit om een aantal dagen in het binnenland te verblijven. Ongetwijfeld kunnen we ook hier nog volop fietsen & wandelen. Tot volgende week!

Eén antwoord op “week 19 en 20 – Sardinië!”

  1. Schitterend! Enigszins vergelijkbaar met Corsica, het broertje, waar ik een jaar of 10 geleden geweest ben. Veel plezier met de wandelingen en fietstochten! En sterkte met de Paaslockdown.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *