Week 21 – Fijne Paasdagen!

29 maart – 4 april

Fijne Paasdagen allemaal! Hopelijk genieten jullie allemaal lekker van een lang weekend vrij.

Adriaan is creatief geweest in de keuken

Van oost naar west

Zoals in het vorige blog al aangekondigd hebben we de eerste 1,5 week de noord- en oostkust verkend en moesten we het eiland doorkuizen om bij het camperpark aan de westkust te komen. Dat hebben we dan ook in het begin van de week gedaan. We zijn vanuit Orosei naar Nuoro gereden, om vervolgens via Lei in Bosa aan de westkust uit te komen.

Het binnenland van Sardinië is veel minder bekend dan de prachtige kustlijn, maar daardoor niet minder mooi. Het is er harstikke groen, bergachtige en het barst van de historie. We hebben zelf twee dagen dezelfde bergwandeling gemaakt omdat we het zo mooi vonden 😊.

Maar aangezien de tempratuur de afgelopen dagen hard omhoog is gegaan (23/24 graden) zijn we woensdag in de loop van de dag alweer naar de kust gereden om een verfrissende duik te kunnen nemen. Het water is nog steeds wel een beetje koud, maar met onze wetsuits gaat het zwemmen en snorkelen prima!

Lockdown

Wij vieren dit jaar Pasen in een hele strenge lockdown. Aangezien Sardinië onderdeel uitmaakt van Italie is het hier dit weekend code Rood. Dat houdt in dat je de deur niet uit mag en reizen verboden is. We zijn daarom sinds vrijdag neergestreken op één van de weinige open camperparken op het eiland. De meesten parken openen hier pas eind mei, als het hoogseizoen wordt.

Het grote voordeel van het feit dat er zo weinig open is, is dat je eenvoudig gelijkgestemden vindt. Er staan hier meerdere camperaars die even stil staan met Pasen en graag even een praatje of borreltje komen doen. Best gezellig dus! Daarnaast zijn Sara en Rick, onze campervrienden uit Spanje, ook naar Sardinië gekomen dus die staan een paar dagen naast ons 😊.

Het camperpark in Bosa

Ander voordeel van even stil staan is dat het ons de mogelijkheid geeft om deze dagen wat administratie te doen, zoals de Belastingaangifte en andere klusjes (de verstopping in de vuilwatertank volledig oplossen). Vanaf dinsdag hopen we weer de weg op te kunnen en verder te reizen over dit prachtige eiland.

Alghero, een stadje aan de westkust

Eén antwoord op “Week 21 – Fijne Paasdagen!”

  1. Ik heb eindelijk eens jullie blog kunnen ‘bijlezen’; leuke en vrolijke verhalen om te lezen! Sardinië ziet er prachtig uit; we gaan het hoger op onze reislijst zetten 🙂 Geniet van deze mooie tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *