Week 22 – Op de vlucht voor de wind

5 – 11 april

Na 4 dagen op het camperpark in Bosa gestaan te hebben met onze Nederlandse camper vrienden, was corona code rood voorbij en konden we weer de vrijheid tegemoet rijden.

Wind

Helaas heeft het vanaf dinsdag tot aan vandaag (zondag)behoorlijk gewaaid, dus het bepalen van de slaapplek werd grotendeels bepaald door de windrichting. Gelukkig hebben we meerdere beschutte én mooie plekken gevonden, waardoor we op een nacht na altijd boven hebben kunnen slapen. We proberen zoveel mogelijk te voorkomen dat we midden in de nacht de bus moeten verbouwen om beneden verder te gaan slapen.

Wandelen in het zuidwesten van Sardinië

De app Komoot heeft gelukkig weer voor veel leuke wandelingen gezorgd. Het eiland is zo ongelooflijk divers qua landschap dat ook tijdens de wandelingen de uitzichten ieder kwartier kunnen verschillen. Zo hebben we deze week gewandeld in de bergen, door een landbouwgebied, een merengebied aan de kust met ontzettend veel flamingo’s en een wandeling door verschillende kleine dorpjes. We vinden het wandelen echt ontzettend leuk en een goede manier om veel van de omgeving mee te krijgen.

Schiereiland in het zuid westen

Ondanks de harde wind wilden we nog erg graag naar het schiereiland Sant’Antioco in het zuidwesten van Sardinië gaan. Een prachtig mooi groen eiland met ontzettend veel kleine baaitjes. De wind was zo hard en de golven waren zo groot dat we zelfs 2 kleine gezonken bootjes zagen liggen in de haven. Maar met een beetje geïmproviseerd parkeren wisten we alsnog een aardige parkeerplek te vinden waar Adriaan nog heeft kunnen snorkelen. Wederom was het water weer kristalhelder. Eind van de middag kwam er zeer toevallig nog een Nederlandse vrouw hardlopend langs onze camper die ons gele kentekenplaat natuurlijk opmerkte, waarna ze in de avond nog even gezellig langs is gekomen voor een kopje thee. Het blijft toch altijd leuk om Nederlanders te ontmoeten die al wat langer op een buitenlandse plek zitten.

Corona code rood op Sardinië

Wat zij ons ook wist te vertellen, is dat Sardinië vanaf morgen corona code rood krijgt. Oftewel: alles dicht en alleen met een urgente reden mag je je buiten je gemeente verplaatsen. Dit was voor ons het laatste zetje om te doen waar we al een paar dagen mee bezig waren: besluiten om het eiland op korte termijn te verlaten. We hopen woensdagavond weer in Barcelona aan te komen waar het camperavontuur weer verder gaat over vaste land. Maar niet voordat we net als veel anderen nog even snel hebben genoten van een ijsje en biertje afhalen aan de boulevard van de hoofdstad van het eiland, Cagliari.

Eén antwoord op “Week 22 – Op de vlucht voor de wind”

  1. Hoi hoi

    Wat een mooi eiland. Leuk dat jullie zo genieten van het wandelen. Onze wandelschoenen staan ook te trappelen om daar rond te trekken. Worden t.z.t graag door jullie bijgepraat waar je dan het beste kunt vertoeven. Veel plezier verder en geniet ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *