Week 45 & 46 – 30 augustus – 12 september

Bezoek en laatste dagen in Griekenland

Terwijl Adriaan in Nederland was om een bruiloft bij te wonen en als paranimf te fungeren bij een PhD promotieceremonie, verbleef Sandra nog lekker in de Griekse zon. 

Één van de dagen waarop Adriaan er niet was, was natuurlijk ook Sandra haar verjaardag. Deze is niet zo maar voorbij gegaan: met meerdere ijsjes, cocktails en strandrestaurants heeft Sandra een leuke verjaardag gehad. Natuurlijk is het dan jammer dat Adriaan er niet bij kon zijn, maar dat komt volgend jaar wel weer.

Vriendin Jacqueline kwam helaas toch niet langs, dus Sandra heeft tot aan zondag alleen op de camping gestaan. Des te leuker was het dat Adriaan zondag ‘al’ weer terugkwam in Thessaloniki. Doordat we die avond gelijk weer met de camper op het strand overnachtten, was Adriaan zo weer in de sabbatical-modus. Maar de drukte van Nederland en het continue verplaatsen tussen mensen was uiteindelijk toch best vermoeiend.

Daarom hebben we maandag een relatief rustige dag genomen. Daarbovenop kwam dat op dinsdagavond het broertje van Sandra ons kwam bezoeken. Hij had redelijk last minute besloten om langs te komen: een leuke verrassing dus!

Thessaloniki

Samen met Niels hebben we eerst Thessaloniki verkend. De avond ervoor hadden Sandra en Adriaan nog met een Griekse collega van Adriaan afgesproken die in Thessaloniki woont. Hij had ons tevens nog veel lokale tips gegeven. Thessaloniki is eigenlijk een behoorlijke betonnen stad, maar vanwege de tips hebben we op woensdag een mooie wandeling langs een oude stadsmuur gemaakt. De stad heeft nog relatief veel oude elementen vanuit de Romeinse tijd (300 voor Christus) dus op die momenten voelt de stad als een openlucht museum. Niels verbleef in een hotel in het centrum van de stad, terwijl wij in de camper sliepen in het oosten van de stad. Gelukkig brachten onze vouwfietsen ons in rap tempo door de stad dus konden we makkelijk met elkaar afspreken.

Vergina & Meteora

Vanaf donderdag had Niels een auto gehuurd, waarmee we dus ook de omgeving hebben verkend. Als eerste stond Vergina op de planning: een plek waar een schitterend museum is gemaakt in de heuvel waar de graftombes van de koninklijke familie uit de Macedonische tijd (300 jaar voor Christus) begraven liggen. De tombes zijn extreem goed bewaard gebleven dus het was een indrukwekkend bezoek.

Daarna zijn we doorgegaan richting Meteora, wat bekend is van de duizelingwekkend gebouwde kloosters bovenop de rotswanden. Ondanks dat het een doordeweekse dag was buitend het hoogseizoen, was het behoorlijk druk met toeristen. Maar we snappen goed waarom het zo druk is: het is een schitterend complex en het uitzicht over de kloosters is dan ook erg mooi.

Pelikanen, schildpadden, een vos en flamingo’s

De laatste dag met Niels hebben we een wandeling gemaakt langs een groot meer. Doordat de randen van het meer bedekt zijn met hoog riet, konden we behoorlijk dicht bij de pelikanen en flamingo’s komen. Het blijft altijd erg leuk om zo veel verschillende beesten tegen te komen op deze reis. In de namiddag hebben we ook nog een schildpad gespot.

Het camperleven delen

Los van ondernemen van (toeristische) activiteiten samen met bezoek, vinden we het erg leuk om het camperleven te delen met de mensen die bij ons langs komen. Volgens mij zijn we daar ook dit keer weer in geslaagd. We hebben Niels meegenomen naar de mooiste parkeerplekjes in de natuur, aan het strand en in de stad.

Albanië

Morgen gaan we naar de volgende bestemming op deze reis: Albanië! We hebben hier onwijs veel zin in, want het staat al lang op onze wensenlijst en helemaal sinds we met de camper op pad zijn. We hopen veel Romeinse ruïnes tegen te komen, vele bergwandelingen te maken en ook nog af en toe te kunnen snorkelen in de heldere zee. Daarover de volgende keer dus meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *